Funda Tips

Wiebox helpt je met slimme tips om snel te vinden wat je zoekt op Funda

De een vindt het heerlijk om uren te struinen op funda, de ander wil zo snel mogelijk zien welke nieuwe woningen aan zijn criteria voldoen. Wiebox makelaars delen tien nuttige tips om je zoekopdracht op Funda slimmer in te stellen. Wist je bijvoorbeeld dat het soms handiger is om iets boven je budget te zoeken? 

Hoe vergroot je je kans om een huis te vinden dat bij je past en hoe ben je nóg sneller op de hoogte van het nieuwste aanbod? Funda kent alle tips en trucs die je kunt inzetten bij jouw zoektocht. Als product owner is hij voortdurend bezig met het optimaliseren van de zoekfunctionaliteiten op funda. Wiebox makelaars helpt je bij de aankoop.

Dit is zijn top 10:

1.      Stel een minimumprijs in en filter garageboxen eruit

Op funda staan niet alleen huizen te koop, maar ook garageboxen. Als huizenzoeker wil je die waarschijnlijk niet tussen je zoekresultaten zien. Stel daarom ook een minimumprijs in, zegt Hans. Daarmee filter je de garageboxen alvast eruit. Scheelt weer een paar pagina’s zoekresultaten doorploegen.

2.      Vink ‘Beschikbaar’ aan

Wat een tegenvaller: dat ene geweldige huis blijkt al verkocht! Bespaar jezelf het had-ik-maar-eerder-gekekenleed en vink in de filters het vakje ‘Beschikbaar’ aan. Zo zie je alleen de huizen die op dit moment te koop staan

3.      Aantal kamers of aantal slaapkamers

Een handig weetje om rekening mee te houden: je kunt op funda zowel zoeken op het totaal aantal kamers als op het aantal slaapkamers. ‘Het aantal slaapkamers zegt vaak meer dan het aantal kamers,’. Zo zie je sneller of dit aantal aansluit bij jouw wensen.

4.      Filter alleen het broodnodige

Hoewel er heel veel filtermogelijkheden zijn op funda, is het niet verstandig om die ook allemaal in te zetten, weet Hans. Daarmee kun je een leuk huis misschien juist mislopen. ‘Vink alleen aan wat voor jou écht cruciaal is. Bijvoorbeeld een tuin. Wil je absoluut geen nieuwbouw, haal het vinkje daar dan weg. Maar beperk je zoektocht verder niet te veel. Wie weet, stuit je op een geweldig huis zónder tuin.'

5.      Gebruik een specifiek zoekwoord

Gebruik jij de functie ‘Zoek in omschrijving’ weleens? Die vind je helemaal onderaan de filterlijst. Daarmee kun je op een woord zoeken dat moet voorkomen in de beschrijving van de woning. Handig als je naar iets specifieks zoekt. Veel zoekers vullen hier bijvoorbeeld woorden in als ‘kelder’, ‘gelijkvloers’, ‘garage’ of ‘paardenstal’.

6.      Check het laatste aanbod

Standaard staat het aanbod in de zoekresultatenlijst gesorteerd op relevantie. Dat betekent dat funda een selectie voor je heeft gemaakt van huizen die, op basis van je zoekcriteria, interessant voor jou kunnen zijn. Wil je liever zien wat het nieuwste aanbod is? Kies dan niet voor ‘Sorteren op relevantie’, maar ‘Sorteren op datum’.

7.      Bewaar je zoekopdracht

Klik je op ‘Bewaar zoekopdracht’, dan onthoudt funda de filters die je hebt ingesteld voor je zoekopdracht. Wil je op de hoogte blijven van woningen die aan jouw zoekcriteria voldoen, geef dan bij de instellingen in je funda-account aan hoe vaak je een overzicht wilt ontvangen van het nieuwste aanbod.

8.      Stel pushmeldingen in

Download de funda app op je mobiele telefoon. Als je pushmeldingen in de app aanzet, ontvang je een melding zodra er een nieuwe woning op funda staat. Hans: ‘Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van het nieuwste aanbod.’

9.      Bekijk huizen op de kaart

Je zoekresultaten zie je standaard als lijst, maar klik rechts boven de resultatenlijst ook eens op ‘Kaart’. Je ziet dan in één oogopslag hoe huizen liggen ten opzichte van onder andere het centrum, de uitvalswegen en het openbaar vervoer. Je kunt op de kaart dezelfde filters gebruiken en ook de satellietweergave aanzetten voor meer detail.

10.      Zoek iets boven je budget

Tot slot nog een handige tip van Hans: ‘Het loont soms om te zoeken op een maximale prijs die net iets boven je budget ligt. Zo heb je een bredere marge om in te zoeken. Het kan zomaar zijn dat een huis dat jij op het oog had boven je budget zit, maar tóch in prijs zakt – al is dat in de huidige markt wat moeilijker voor te stellen. Het kan daarom geen kwaad om deze huizen alsnog op te slaan. Je weet maar nooit.’

Bonustip: probeer de nieuwe zoekfunctionaliteit

Funda is bezig om onze zoekfunctionaliteit nóg beter te maken. Wil je de nieuwe versie alvast testen? Vul dan een zoekopdracht in en klik bovenaan de pagina op het schuifje 'Nieuwe zoekfunctie gebruiken'. Dit is wat ze onder meer verbeterd hebben:

Kom je er niet uit?

Dan helpen wij je om de juiste woning te zoeken. 
Wiebox makelaars de aankoopmakelaar.

Neem contact op