Moody's positief over Nederlandse woningmarkt

Kredietbeoordelaar Moody's blijft positief over de Nederlandse woningmarkt.

Het ratingbureau denkt dat de huizenprijzen in ons land dit jaar opnieuw tot wel 5 procent omhoog kunnen schieten, staat in een woensdag gepubliceerd rapport.

Woningen worden eigenlijk al sinds het dieptepunt van de verkopen in 2013 telkens een beetje duurder. Het prijsherstel is wel ''mild'' vergeleken met sommige andere Europese landen. In het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld gaan de ontwikkelingen veel sneller.

Dat de Nederlandse huizenprijzen in 2016 blijven aantrekken komt volgens Moody's overigens niet alleen door het economisch herstel. Wat ook meespeelt is een tekort in het aanbod van woningen in bepaalde delen van de markt.

De kredietbeoordelaar constateert in het rapport verder dat de kans op wanbetaling op hypotheken de laatste tijd kleiner is geworden.

Op dit vlak doet Nederland het aanmerkelijk beter dan andere landen die onderzocht zijn door Moody's, zoals het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

VBO makelaar

De VBO-leden zijn vakbekwaam en worden permanent getoetst op hun vakkennis. Zij staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid, hun dienstverlening wordt gewaarborgd door de Beroeps- en Gedragscode Vereniging VBO Makelaar. Zij zijn gecertificeerd volgens het ISO 17024 persoonscertificaat van DNV.

Huis verkopen ?

Wiebox makelaars de makelaar in Gorinchem en omstreken.

"We doen het samen!"

Wiebox makelaars zijn altijd bereikbaar, ook in het weekend. Dat is geen reclamekreet, maar realiteit. Huizen verkopen en aankopen doe je immers samen!