Koopwoningen ruim 4 procent duurder dan jaar geleden

Koopwoningen ruim 4 procent duurder dan jaar geleden

Bestaande koopwoningen waren in januari 4,1% duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit is de grootste prijsstijging in bijna acht jaar, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

Sinds het dieptepunt van de crisis op de woningmarkt in juni 2013, stegen bestaande koopwoningen zo'n 8% in prijs. Vergeleken met de piek van de markt in augustus 2008, liggen de prijzen nog ruim 15% lager.

Een gemiddelde koopwoning kostte vorige maand ongeveer even veel als in juni 2004.

Eerder deze week werd bekend dat het Kadaster in januari 11.907 verkopen registreerde. Dat was een stijging van iets meer dan 26% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar.

In alle provincies werden die maand meer woningen verkocht. Utrecht voert de lijst aan met een verkoopstijging van ruim 37%. Flevoland liet met 11,6% de kleinste toename zien.

Bron: Vereniging Eigen Huis

VBO makelaar

De VBO-leden zijn vakbekwaam en worden permanent getoetst op hun vakkennis. Zij staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid, hun dienstverlening wordt gewaarborgd door de Beroeps- en Gedragscode Vereniging VBO Makelaar. Zij zijn gecertificeerd volgens het ISO 17024 persoonscertificaat van DNV.

Huis verkopen ?

Wiebox makelaars de makelaar in Gorinchem en omstreken.

"We doen het samen!"

Wiebox makelaars zijn altijd bereikbaar, ook in het weekend. Dat is geen reclamekreet, maar realiteit. Huizen verkopen en aankopen doe je immers samen!