Bouwkundige keuring

Wiebox makelaars gaan verder dan een huis verkopen. Wij begeleiden je van a tot z. Bij de aankoop van een woning heb je veel vragen, zeker over de bouwkundige staat van de aan te kopen woning. Wanneer je overweegt een woning te kopen is het uiteraard belangrijk om te weten wat de bouwkundige staat is met de daarbij behorende kostenraming voor het onderhoud in de komende jaren.  Met een bouwtechnische keuring (ook wel aankoopkeuring genoemd) heb je een goed beeld van wat je koopt en als er aantoonbare gebreken blijken te zijn dan is dit misschien een goed punt voor onderhandeling.

Een bouwkundige keuring is daarom aan te bevelen bij aan- of verkoop van je woning, het uiteindelijke bouwkundige rapport geeft je een duidelijk beeld van de staat van de woning en is tevens geschikt voor gebruik bij de financiering van je woning bijvoorbeeld met Nationale Hypotheek Garantie.

Een bouwkundige keuring moet worden uitgevoerd door ervaren bouwkundige. Dit doen wij niet zelf. Wiebox makelaars doet dit niet zelf maar adviseerd je hierin. Wij werken samen met specilaisten uit de omgeving die de markt en de woningen kennen. Die je daarnaast verder kunnen helpen met zaken zoals verbouwingen en nog veel meer.

Daarom kiezen wij voor Van Wijngaarden & De Vries Bouwkundigen:  

  • Uitgebreide rapportage  
  • Persoonlijk en vakkundig advies  
  • Door onze specialisatie in bouwbegeleiding wellicht een goede partij bij herstelwerkzaamheden.

http://www.debouwkundigen.nl/

Voor meer informatie klik hier.

Neem contact op

De kopende partij, bij de aanschaf van een woning, heeft een zogeheten onderzoek plicht. Een verkoper kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor elk geconstateerd gebrek. De aansprakelijkheid geldt niet voor gebreken die vooraf zichtbaar waren, of die bij gedegen onderzoek aan het licht hadden kunnen komen. Er rust dus op de koper een onderzoek plicht.

Bij twijfels over de onderhoudsstaat van de woning, is het raadzaam ook met oog op aansprakelijkheidstelling achteraf dat de koper voorafgaand aan het sluiten van de koopovereenkomst een bouwkundige aankoopkeuring laat uitvoeren. Als u zich als koper niet aan de onderzoeksplicht houdt, is het achteraf heel moeilijk om, zelfs voor verborgen gebreken, een verkoper nog aansprakelijk te kunnen stellen. Geen discussie achteraf over gebreken middels bouwkundige keuring! Datzelfde geld voor de informatie die Wiebox makelaars geeft over een woning.