Sterk merk, dat geeft meer klanten

De waarde van een onderscheidende positionering van Wiebox makelaars

Een sterke merkpositionering van wiebox makelaars realiseren gaat verder dan je logo en boodschap aanpassen. Het is de samenstelling van indrukken en ideeën die klanten hebben van jouw bedrijf. Het beeld dat leeft in het hoofd van je medewerkers, je klant en andere betrokkenen. Dát beeld wil je verbeteren en versterken. Lukt je dat, dan weet je zeker dat de waarde van je bedrijf stijgt en de impact die je bedrijf realiseert toeneemt.

In feite creëer je met een sterke positionering een sneeuwbaleffect van kwalitatieve en impactvolle groei:

1. Een sterk merk motiveert en inspireert.

Een kenmerk van Wiebox makelaars is dat we opereren vanuit een duidelijke merkovertuiging. Dit motiveert jezelf, je werknemers én uiteindelijk ook je klanten. Het maakt ze betrokken. Hoe groter de betrokkenheid, hoe groter de motivatie om zich in te zetten voor jouw bedrijf.

2. Wiebox makelaars geeft sturing aan (zelfsturende) organisaties.

Door duidelijk vast te leggen waar Wiebox voor staat, wat het gewenste gedrag en karakter is biedt je je medewerkers een intern kompas. Een kompas dat ze kunnen gebruiken om bewust keuzes te maken. Zeker voor zelfsturende organisaties is het hebben van een dergelijk intern kompas een van de belangrijkste succesfactoren.

3. Een onderscheidende merkpositionering trekt klanten aan.

Een sterk merk als Wiebox makelaars met een unieke boodschap en duidelijk overtuiging trekt klanten aan die zich daarmee verwant voelen en dus beter bij je organisatie passen.

4. Het vergroot de klantwaarde

Met betrokken klanten kun je steeds meer waarde creëren en leveren. Je stapt daarmee uit de ratrace van meer voor hetzelfde want klanten zijn bereid meer te betalen voor sterke merken met een unieke en onderscheidende aanpak.

5. Meer winst

Door meer waarde te creëren en te leveren genereert jouw bedrijf meer winst en groeit de financiële waarde van je bedrijf.

6. Er ontstaat ruimte om te groeien

Door deze winst is jouw bedrijf beter in staat om te investeren en te groeien. Groeien in kwantitatieve zin, meer klanten, meer omzet en financiële winst. Maar zeker ook groeien in kwalitatieve zin. Door blijvend te investeren in je merk en de ambities die je daarmee wilt realiseren.

7. Sterke merken zoals Wiebox makelaars hebben impact

Sterke merken die door hun groei in staat zijn om steeds meer waarde te leveren aan alle betrokken, hebben een steeds grotere impact in hun markt en op de wereld om ons heen. En zit daarin niet de werkelijke winst van bedrijfsgroei?

Genoeg reden dus om van je bedrijf een sterk merk te maken. Maar dat gaat niet zomaar. Het begint bij het (her)ontdekken van wat je bedrijf uniek en onderscheidend maakt en dit vast te leggen.