Stille verkoop

Wat is stille verkoop?

Mensen kiezen voor de vorm van stille verkoop omdat ze graag rustig hun huis willen verkopen en graag alleen serieuze belangstellenden op bezoek willen voor de verkoop.

Waarom stille verkoop?

Er zijn allerlei situaties te bedenken waarin je de verkoop van je huis niet aan de grote klok wilt hangen. Bijvoorbeeld om privacy- of veiligheidsredenen, omdat je niet wilt dat iedereen weet dat jouw huis te koop staat. Ook kan het zijn dat je geen haast hebt om te verkopen, dat je al een potentiële koper hebt gevonden of dat je alleen onder bepaalde voorwaarden wilt verkopen. Dan is stille verkoop een optie. Het biedt je de mogelijkheid om een minder brede, maar specifiekere doelgroep aan te spreken.

Deze huizen staan niet vermeld op de huizensites zoals Funda of andere huizensites, maar alleen op onze site. De verkoper wil nog niet openbaar maken dat hij gaat verhuizen. Vaak zie je nog geen verkoop prijs of adres vermeld bij stille verkoop.

Wij werken namens de verkopers om deze woningen onder de persoonlijke aandacht te verkopen.

Bepaal zelf aan wie je je woning laat zien

Wanneer je voor een stille verkoop kiest kan de woning aangemeld worden in het uitwisselingssysteem van de makelaars. Op deze manier weten collega-makelaars dat de woning in de ‘stille verkoop’ staat en is de woning nergens anders openbaar op het internet te vinden. Als verkoper kan je ervoor kiezen de woning alleen in het makelaars zoekersbestand rond te sturen of op de website van de makelaar te plaatsen, welke over het algemeen een stuk minder bezoekers heeft dan funda. Let er wel op dat wanneer je je huis op een website van een makelaar staat, deze gekopieerd zal worden door zoekmachines en andere websites die woningen ‘spideren’, zoals Jaap en Pararius. De verkoop is in dat geval al niet meer helemaal ‘stil’. Je kunt daarbij nog kiezen om de prijs niet direct te vermelden, maar deze op aanvraag beschikbaar te maken.

Je kan altijd op een later moment kiezen de woning wel op openbaar en op funda te plaatsen. De woning staat dan uiteraard niet langer in stille verkoop, maar is volledig openbaar.

Is stille verkoop iets voor mij?

Over het algemeen raden wij al onze verkopers aan om de woning aan een zo groot mogelijk publiek te laten zien. Immers, hoe meer mensen jouw woning te zien krijgen, hoe groter de kans dat het ideale bod met de beste voorwaarden ertussen zit.Dus bedenk goed wat jouw doel bij de verkoop van je woning is. Is het voor het hoogste bod gaan, dan is stille verkoop misschien niets voor jou.

Stille verkoop samen met Wiebox makelaars

Zit je niet te wachten op pottenkijkers zonder serieuze koopplannen? Kies dan voor stille verkoop met Wiebox makelaars. Wij gaan vertrouwelijk om met jouw informatie en je kunt rekenen op een discrete verkoop. Als je een stille verkoop wenst, kun je dit aangeven bij jouw makelaar voordat je woning in verkoop wordt geplaatst. Ook voor een stille verkoop betaal je bij ons gewoon een scherpe tarief.

Hoe doen we het?

 • Bel, mail of app ons voor een vrijblijvend persoonlijke afspraak bij je thuis. 
 • Wij nemen met je de mogelijkheden door en bepalen de waarde van je woning tijdens de woningopname. 
 • We geven je een rieele waarde-indicatie af van je woning.
 • Je krijgt asdvies wat de beste weg is op optimaal en succesvol je woning te verkopen.
 • Wij vertegenwoordigen dan jouw woning met het maxiale resultaat.

Dus bel. mail of app ons voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling en advies. Je krijgt tevens een cherpe courtage prijs gericht op het advies van de verkoop van je woning.

Neem contact op

AANBOD STILLE VERKOOP

Deze prachtige hoekwoning met vrijstaande grote stenen garage met vrijstaande stenen berging ligt op korte loopafstand van de basisschool, kinderdagverblijf en de speeltuin.

 • 98m2 woonoppervlakte
 • 213m2 perceeloppervlakte
 • 215m3 inhoud
 • 5 kamers
 • 4 slaapkamers
 • 1960 bouwjaar
 • D Energieklasse

Prijs op aanvraag

Op dit moment hebben we nog meer woningen in de stille verkoop die we niet online hebben staan.

Vraag naar ons aanbod:

Neem contact op