Makelaar Gorinchem taxatie

De taxateur is een van de experts die je helpt bij het kopen van een huis.

Hij bepaalt de woningwaarde van je droomhuis. Handig! Want je mag vanaf 2018 maximaal 100% van de woningwaarde lenen. Wanneer je voor het eerst een huis gaat kopen zijn er deskundigen die jou ondersteuning bieden. Dit zijn een hypotheekadviseur, makelaar, taxateur en notaris. Deze personen zijn allemaal betrokken bij jouw proces en zorgen ervoor dat de overdracht goed verloopt.

Wat doet een taxateur?

Een taxateur bepaalt de waarde van je woning. Daarbij kijkt hij bijvoorbeeld naar de constructie, het onderhoud, de omgeving en de omvang van een huis. Wanneer je een startershypotheek wilt afsluiten om een huis te kopen, wil de hypotheekverstrekker wel weten wat het huis waard is. Een taxatie is daarom verplicht, behalve bij de aankoop van een nieuwbouwwoning. 

WAT ZIJN DE KOSTEN?
Sluit je je nieuwe hypotheek af via ons? Dan kunnen we een taxateur voor je regelen voor ca € 600,= (ligt aan het pand)

WANNEER IS HET NODIG?
Een taxatie laat je pas uitvoeren als je zeker weet dat je het huis wilt kopen. Pas dan heeft jouw mogelijke hypotheekverstrekker die informatie namelijk nodig. Neem voor jezelf de tijd om te kijken welk huis bij jouw toekomstbeeld past en bepaal daarna welke hypotheek je daarbij wilt afsluiten.

WAAR VIND IK EEN TAXATEUR

Sommige makelaars kunnen ook taxateurs zijn. In dat geval vinden veel mensen het fijn om door de makelaar het huis te laten taxeren. Verder kun je nog altijd in de buurt zoeken voor een taxateur.

Meer informatie over de taxateur?

Wiebox makelaars kan voor jou de juiste hypotheekadviseur vinden. Hij is persoonlijk, eigentijds, transparant, en bovendien altijd eerlijk. Wiebox zal je nooit een hypotheek aanbevelen die niet op jouw persoonlijke omstandigheden aansluit. Om daarover te kunnen oordelen maakt hij voor jou een gratis Analyse. Hierin kan je het natuurlijk ook hebben over het wel of niet in de hand nemen van een taxateur.